Във Военномедицинска академия (ВМА) откриха новоизграден диагностичен блок за пациенти с

...
Във Военномедицинска академия (ВМА) откриха новоизграден диагностичен блок за пациенти с
Коментари Харесай

Във ВМА откриха новоизграден диагностичен блок

Във Военномедицинска академия (ВМА) откриха новоизграден диагностичен блок за пациенти с инфекциозни заболявания. Новото оборудване разполага с обособен скенер, рентгенов и ехографски апарати, диагностични и вирусологични кабинети, оповестиха от ВМА.

Реализирането на този план е една дългогодишна фантазия и абстрактен план на проф. Камен Плочев, началник на Първа клиника по инфекциозни заболявания. А откриването му е първото събитие от отбелязването на 130-ата годишнината от основаването на ВМА.

По думите на началника на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски с новото оборудване се дава комплексност върху диагностиката и лекуването на пациентите. Има самофункционираща инфекциозна болница, която се намира в двора на Академията и е безусловно самостоятелна от централната болница. Инфекциозноболните пациенти ще могат да получат здравно обслужване в цялостен размер, без да се нарушава работата с пациентите, страдащи от други болести, посочи той.

Мутафчийски благодари за труда на медиците.  " Господ да ви дава сили - на вас и вашите фамилии, да издържим всички провокациите, които са пред нас ", сподели той.

От своя страна проф. Камен Плочев разяснява, че през този център ще минават всички техни пациенти и посочи значимостта му от позиция на борбата с така наречен пост-COVID-синдром: Ние разполагаме с всички лекарства и прилагаме терапиите, както го вършат по целия свят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР